Search This Blog

Monday, November 15, 2010

berkenaan dengan kesukaan-kesukaan ku.


Menjejaki usia matang ini (chewah, matangkah aku?), saya semakin menyedari bahawa ada beberapa perkara yang menjadi kesukaan saya. Biasa sahaja topik ini bukan? Kerana semua orang ada kesukaan masing-masing. Anyway, this is my own space, so, it's up to me to put anything i want.

Tetapi, mungkin sahaja entry ini akan memberi kebaikan atau idea kepada sesiapa sahaja yang membacanya.

Kebaikan apa? sekiranya anda adalah pelajar saya, atau bakal pelajar saya, mungkin boleh dijadikan modal untuk membodek saya dengan lebih berkesan. (saya tidak akan memberi markah lebih)

Atau, sesiapa sahaja yang terasa ingin beralih angin, mahu merasai apakah perasaan menyukai perkara-perkara kegemaran insan pelik bernama Nurul Fatehah ini, mungkin boleh mencuba.

Saya seorang yang klasik agaknya, menggemari lagu-lagu lama, kerana susunan muziknya yang lebih catchy dan tidak menyumbang kepada keserabutan otak. Cth: P.Ramlee, Eric Clapton, Oldies such as the Carpenter, the Beattles etc.
Saya paling suka muzik Country, walaupun muzik Country lebih cenderung kepada sesuatu yang berkaitan dengan agama Kristian, (ala-ala nasyid tetapi versi Kristian) tetapi banyak juga lagu-lagu Country yang tidak berkaitan dengan Kristian. Kenapa suka muzik Country? sebab susunan muziknya yang easy listening.
Tapi, tidak sesekali dilupakan nasyid-nasyid Islami dan Al-Quran yang lebih mendamaikan hati. KAtegori ini berada pada tempat yang utama. ;) Oh, baru-baru ini minta bertambah lagi kepada lagu-lagu Maher Zain.

Saya suka buku! Teramat suka! Suka sangat-sangat! Genre apa? tak kisah, asalkan buku. Tidak perlu bersusah payah memikirkan hadiah apa untuk diberikan kepada saya pada hari-hari kenangan saya, senaskah buku sudah mencukupi.

Komik? ya termasuk dalam kategori itu.

Saya suka kartun. Kisah-kisah klasik puteri putera, waltdisney, anime.

Saya suka kisah-kisah inspirational, motivational, dan yang sewaktu dengannya. Mahu tonton kisah-kisah inspirational? Tonton saja di Hallmark Channel ASTRO. Tetapi, sekarang sudah bertukar kepada DIVA, dan saya amat tidak gemarkan perubahan itu.

Saya suka makan! teramat suka! Makanan yang sedap-sedap. Malah, setiap kali menyuapkan suapan pertama, saya akan susuli suapan itu dengan bunyi 'mmmmmmmmmm', kerana saya sangat menikmati makanan.

LAst but not least...

Saya sudah lama tidak menikmati tidur yang berkualiti, walaupun tidur merupakan perkara kesukaan saya yang terutama! (Anak dah bertambah la katakan...huhu)

So, sudah nampak idea apa mahu digunakan untuk membodek saya? (pelajar?)


No comments:

Post a Comment