Search This Blog

Monday, April 18, 2011

Awak... ooo awak...


salam...

Saja hantar mail ni. Takde apa pun yg nak type. Lagipun tak tau tahun bila awk nak buka mail ni kan. Nway, kalau awak buka mail ni time raya, saya nak wish Selamat Hari Raya. Maaf atas segala salah silap saya kat awak, harap awak sentiasa maafkan saya.

Awak, haritu awak ajak makan sekali kan, Saya cakap tak biasa lagi dengan awak kan. Sebenarnya saya memang nak elak dari selalu jumpa ngan awak. Sorry ye, tak bagitau awak haritu. sebab tak tau nak cakap macamana. Nak elak fitnah sebenarnya, nak elak pandangan orang lain, orang kan selalu pandang tak elok. Dan yang penting nak Allah pandang kita dengan RahmatNya. Biarlah pertama kali saya makan berdua dengan awak bila Allah dah satukan kita, Insyaallah.

Itu cara saya. Andai kata, satu hari Allah takdirkan saya dan awak bukan utk disatukan, sekurang kurangnya orang yang bakal menjadi suami saya mendapat seorang isteri yg menjaga dirinya hanya utk suaminya, dari awal sebelum perkahwinan sehinggalah saat diijab kabul. Kalau perkara lain mungkin saya tak kuat untuk jaga, tapi sekurang kurangnya untuk perkara ni, insyaallah saya akan kuat berpegang dengannya. Insyaallah kita sama-sama jaga diri kita, sebelum disatukan, barakahnya sehingga ke akhir hayat, kalau Allah izinkan kita di satukan.

Janji pada saya, janji pada diri sendiri, janji pada Allah, awak akan jaga diri awak, dan doakan saya agar saya sentiasa jaga diri saya untuk keberkatan pada masa akan datang. Orang cakap saya deserve orang yang lebih baik. Memang saya deserve yang lebih baik, tapi, saya tau awak pun insyaallah akan jadi lebih baik dari yang lepas. Maaf kalau saya ada buat awak tersinggung.

Mesti awak hairan kenapa tiba-tiba saya nak cakap tentang ni kan, saya kena cakap sekarang, sebab kadang-kadang benda ni ganggu saya. Kalau satu hari nanti, awak jumpa orang yang lebih baik dari saya, lebih serasi dengan awak, saya takkan halang awak untuk buat keputusan awak sendiri, Harap-harap Allah permudahkan untuk kita untuk segala urusan. Terima kasih untuk segalanya, atas kebaikan awak, saya hargai.

No comments:

Post a Comment